Scholen

 

Gemeenten & Verwijzers

Ons specialisme

Stichting Feniks Ontwikkelingsbegeleiding biedt begeleiding voor hoogbegaafde jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte. 
Wij bieden 
reguliere en gespecialiseerde (jeugd)zorg in de vorm van individuele- en groepsbegeleiding in een omgeving met ontwikkelingsgelijken.
Dit is wat Feniks Ontwikkelingsbegeleiding onderscheidt: het (h)erkennen van de specifieke zorgvraag en behoeften van hoogbegaafde jongeren die vastlopen of dreigen vast te lopen in de onderwijsloopbaan en het bieden van een groep van gelijkgestemden.

Onze werkwijze

We werken met iedere jongere toe naar een passend toekomstperspectief. Hierbij kun je denken aan terugstromen naar het onderwijs, deelname aan de arbeidsmarkt of doorstromen naar een andere zorgvoorziening.

Onze inzet zit op individuele en groepsbegeleiding met specifieke kennis rondom hoogbegaafdheid en het bieden van groepsactiviteiten met gelijkgestemde jongeren. Meer informatie kun je lezen op onze pagina’s Zorg en Bewust Brein

Daarnaast biedt stichting Feniks ondersteuningsprogramma’s voor het onderwijs. Meer hierover lees je op onze pagina Preventie.

Onze expertise

Ons team is multidisciplinair en hoogopgeleid en heeft specialistische kennis op het gebied van hoogbegaafdheid.

De begeleiding van Feniks Ontwikkelingsbegeleiding is erop gericht dat jongeren zichzelf beter leren kennen en nieuwe vaardigheden leren om hun eigen toekomst vorm te geven.

Ben je werkzaam bij de gemeente of in de zorg en loop je in de begeleiding aan tegen problematiek die te maken hebben met hoogbegaafdheid? Neem voor vragen over ons zorgaanbod en onze mogelijkheden voor begeleiding of een telefonische afspraak contact met ons op.

Wil je meer weten?

Ben je werkzaam bent in het onderwijs, bij de gemeente of in de zorg en loop je in de (gezins)begeleiding aan tegen problematiek die bij hoogbegaafdheid past?
Vul voor vragen over ons zorgaanbod en de mogelijkheden van onze begeleiding of voor een (telefonische) afspraak ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

BewustBrein & Jeugdwet

Past het deel begeleiding naar werk of onderwijs van Feniks (BewustBrein) binnen de jeugdwet? Wat ons betreft wel.
Binnen Feniks hebben we verschillende settings waar de jongeren praktisch aan de slag gaan met geleerde vaardigheden en nieuw gedrag. BewustBrein is daar één van. We vinden het weer praktisch aan de slag gaan met leren en schoolwerk belangrijk, omdat dan goed zichtbaar wordt waar ze in de schoolse setting tegenaan lopen zodat we ze met deze uitdagingen kunnen leren omgaan. En ook zodat ze in de praktische setting de recent aangeleerde vaardigheden kunnen oefenen en leren handhaven. Als ze binnen de veilige setting van Feniks dit een periode hebben gedaan, slijten vaardigheden en nieuw gedrag in en is de overgang naar buiten makkelijker.

Vrijblijvend kennismaken?

Ben je werkzaam bent in het onderwijs, bij de gemeente of in de zorg en loop je in de (gezins)begeleiding aan tegen problematiek die bij hoogbegaafdheid past? Vul voor vragen over ons aanbod of voor een (telefonische) afspraak ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ook is er de mogelijkheid om op afspraak onze locatie te bekijken en in gesprek te gaan met een van onze specialisten.

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00-12:00.

Broederplein 29
3703 CC Zeist

030 – 76 00 484

Aanmelden, vragen, opmerkingen of feedback? Laat het weten!

14 + 11 =