Scholen

 

Gemeenten & Verwijzers

Ons specialisme

Stichting Feniks Ontwikkelingsbegeleiding biedt begeleiding en behandeling voor hoogbegaafde jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte. Het gaat om een kleine groep in Nederland met een complexe en specialistische begeleidingsvraag.
Wij bieden 
reguliere en gespecialiseerde (jeugd)zorg in de vorm van individuele- en groepsbegeleiding in een omgeving met ontwikkelingsgelijken.
Dit is wat Feniks Ontwikkelingsbegeleiding onderscheidt ten opzichte van andere (jeugd)zorginstellingen: het (h)erkennen van de specifieke zorgvraag en behoefte van hoogbegaafde jongeren die vastlopen of dreigen vast te lopen in de onderwijsloopbaan en het bieden van een groep van gelijkgestemden.

Onze werkwijze

We werken met iedere jongere toe naar een passend toekomstperspectief. Hierbij kun je denken aan terugstromen naar het onderwijs, deelname aan de arbeidsmarkt of doorstromen naar een andere zorgvoorziening.

In sommige gevallen is er al veel begeleiding en behandeling en hulpverlening ingezet, maar heeft dit nog niet tot voldoende resultaat geleid. Begeleiding bij Feniks kan ook de eerste stap zijn.

Onze inzet zit op het individueel begeleiden en/of behandelen met specifieke kennis rondom hoogbegaafdheid en het bieden van groepsactiviteiten met gelijkgestemde jongeren. Meer informatie kun je lezen op onze pagina’s Zorg en Bewust Brein

Daarnaast biedt stichting Feniks ondersteuningsprogramma’s voor het onderwijs. Meer hierover lees je op onze pagina Preventie.

Onze expertise

Ons team is multidisciplinair en hoogopgeleid en heeft specialistische kennis op het gebied van hoogbegaafdheid.

De begeleiding van Feniks Ontwikkelingsbegeleiding is erop gericht dat jongeren zichzelf beter leren kennen en nieuwe vaardigheden leren om hun eigen toekomst vorm te geven.

Ben je werkzaam bij de gemeente of in de zorg en loop je in de gezinsbegeleiding aan tegen problematiek die te maken hebben met hoogbegaafdheid? Neem voor vragen over ons zorgaanbod en onze mogelijkheden voor begeleiding of een telefonische afspraak contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken?

Ben je werkzaam bent in het onderwijs, bij de gemeente of in de zorg en loop je in de (gezins)begeleiding aan tegen problematiek die bij hoogbegaafdheid past? Vul voor vragen over ons aanbod of voor een (telefonische) afspraak ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ook is er de mogelijkheid om op afspraak onze locatie te bekijken en in gesprek te gaan met een van onze specialisten.

Aanmelden, vragen, opmerkingen of feedback? Laat het weten!

3 + 3 =