Preventie

 

 

ZORG

Het zorgteam, peers en activiteiten

BEWUSTBREIN

Uitstroom, begeleiding bij je
vervolgstap in de maatschappij

preventie

PREVENTIE

Begeleiding omtrent school en preventie

Pijler Preventie

De pijler Preventie heeft betrekking op het voorkomen van uitval van jongeren. Zowel binnen Feniks als op scholen geeft Feniks programma’s gericht op preventie, voor de jongeren, waarbij de ouders en leerkrachten worden betrokken. Daarnaast zijn er ook training voor leerkrachten. We zijn hierin graag samenwerkingspartner; scholen kunnen hiervoor dan ook contact met ons opnemen.

De HB Stress Express

Dit programma wordt aangeboden aan zowel de jongeren binnen Feniks die (weer) met school aan de slag gaan als op scholen aan hoogbegaafde jongeren die dreigen uit te vallen. Een aantal maanden lang komen zij iedere week bij elkaar en wordt ingezet op begeleiding van de zijnskenmerken in een omgeving met prestatiedruk.

In een groep, in spelvorm, en individueel komen thema’s aan bod als:

 opmerken van lichamelijke signalen
 energiemanagement
 signaleren van stress en spanning in je lichaam
 aanvoelen en aangeven van grenzen en
 leren aangeven welke reactie van de ander je nodig hebt

Zo leren de jongeren in een setting met prestatiedruk makkelijker om te gaan met wat zij ervaren. Daarbij is het netwerk dat zij hier opbouwen met ontwikkelingsgelijke jongeren ook een meerwaarde.

Tijdens dit programma worden ook ouders en school betrokken, bijvoorbeeld door het organiseren van informatiebijeenkomsten en het aanreiken van concrete handvatten.

Preventieve programma's

De programma’s van BewustBrein worden ook als losse modules op scholen aangeboden als preventieve programma’s.  Deze programma’s zijn gericht op begeleiding op de Zijnskenmerken* wanneer een jongere (weer) in een setting met prestatiedruk gaat functioneren. De programma’s zijn specifiek ingericht op jongeren met uitdagingen op hoogbegaafdheidsproblematiek.

Hieronder vallen de programma’s gericht op:

  Vermijden en afhaken onder prestatiedruk
  Schoolangst
  Faalangst en black-outs bij toetsen maken
  Leerstrategieën voor hoogbegaafden
  Plannen en organiseren voor hoogbegaafden

* Zijnskenmerken: zie voor toelichting het Zijnsluik van Tessa Kieboom

Feniks & Onderwijs

Momenteel geeft Feniks diverse programma’s ter voorkomen van uitval op scholen. Deze programma’s zijn allemaal intern, bij Feniks. Het is echter ook mogelijk om binnen scholen programma’s te draaien, voor zowel leerlingen als leerkrachten. Want uitval voorkomen, dat doen we niet alleen met leerlingen, maar ook met leerkrachten.
Ben je werkzaam bent in het onderwijs en wil je meer leren over of je als school ontwikkelen op het gebied van problematiek die bij hoogbegaafdheid past? 
Vul voor vragen over ons aanbod of voor een (telefonische) afspraak ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Zorg

Onder de pijler Zorg valt het zorgteam, met een vaste begleider voor iedere jongere. Ook vallen de peers en activiteiten hieronder.

BewustBrein

De pijler BewustBrein heeft betrekking op de uitstroom van de jongere terug naar de maatschappij en omvat verschillende programma's.

Preventie

De pijler Preventie heeft betrekking op het voorkomen van uitval van jongeren met programma's voor zowel jongeren als leerkrachten.

Kom je sfeer proeven?

We organiseren regelmatig een OPEN MIDDAG van 15.00u tot 16.30u. Proef de sfeer, ontmoet ons team en andere jongeren, bekijk onze locatie & stel al je vragen.

De eerstvolgende open middagen zijn op: 

Donderdag 11 juli van 15.00 uur tot 16.30 uur 

Donderdag 15 augustus van 15.00 uur tot 16.30 uur 

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00-12:00.

Broederplein 29
3703 CC Zeist

030 – 76 00 484

Aanmelden, vragen, opmerkingen of feedback? Laat het weten!

4 + 7 =