Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je verschillende vragen hebt, deze beantwoorden wij graag voor je dus neem gerust contact met ons op. Een aantal veelgestelde vragen beantwoorden hieronder. 

Hoe kun je je aanmelden?

In een telefonisch intakegesprek wordt jouw ondersteuningsbehoefte besproken. Onze gedragsdeskundigen kennen de problematiek die hoogbegaafdheid met zich mee kan brengen en beoordelen samen met jou en je ouders of onze begeleiding passend kan zijn. Vraag hier de aanmeldformulieren aan die nodig zijn om een telefonische intake in te kunnen plannen.

Wat gebeurt er na het aanmelden?

Wanneer uit dit intakegesprek komt dat jij onze begeleiding passend is, maken wij een offerte. In deze offerte zetten wij de begeleiding uiteen. Deze offerte gaat via jullie naar het sociaal team van de gemeente.

Welke informatie hebben jullie nodig voor een aanmelding?

Hoogbegaafdheid is een combinatie van een uitzonderlijke intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Hoogbegaafden zijn op het cognitieve vlak sterk, maar ook andere zaken spelen een belangrijke rol. Een IQ onderzoek bijvoorbeeld, vertelt ons niet alles.

Wat we wel nodig hebben, is een inkijkje in jouw ontwikkeling. Daarom hebben we een vrij uitgebreide vragenlijst als onderdeel van de aanmeldprocedure. Mocht je wel onderzoek uitslagen hebben, dan kun je deze met ons delen.

Wie betaald een traject?

In de praktijk wordt een traject bij Stichting Feniks Ontwikkelingsbegeleiding betaald uit de jeugdwet of de WMO, dus door de lokale overheid.

Werken jullie ook met (onze) gemeente samen?

Wij zijn in Nederland uniek in ons aanbod. Als lokaal en regionaal geen passende oplossingen kunnen worden geboden, dan denken wij graag mee. Wij kunnen met iedere gemeente een raamovereenkomst sluiten. 

Kan ik ook onderwijs bij jullie volgen?

Wij bieden geen onderwijs, maar wél ondersteuning op leervaardigheden. Vanuit ons talentcenter staan dagelijks coaches klaar die hierbij op verschillende gebieden kunnen ondersteunen. Deze ondersteuning wordt in de basis gefinancieerd vanuit het onderwijs.