Onze visie op onderwijs

Met onze afdeling BewustBrein willen we jou inzicht en grip op je eigen brein geven. Hiermee creëren we voorwaarden om succesvol te kunnen leren. Door te werken met een aparte afdeling voor onderwijsbegeleiding verwachten wij jou beter te kunnen begeleiden en je meer te kunnen bieden op het gebied van leren. We werken hierbij graag samen met scholen of samenwerkingsverbanden; samen weten we meer!

Onze kracht

  • We begeleiden alle aspecten van jou als persoon. Dit noemen we een holistische benadering.
  • Het brein staat centraal.
  • Stap maken van begrip naar werkelijk inzicht.
  • Vanuit inzicht in hoe je denkt en leert, kan jij je op alle vlakken verder ontwikkelen.

Onze werkwijze

BewustBrein kijkt heel specifiek naar jou en naar wat jij nodig hebt. Maatwerk, noemen we dat. Dit maatwerk bevat een aantal elementen, die in een passende combinatie worden aangeboden.

Het doel is om samen met jou de gebruiksaanwijzing van jouw eigen brein uit te vogelen. We geven je uitleg over hoe het geheugen werkt, hoe een brein zich ontwikkelt, de kenmerken van HB en hoe deze factoren elkaar beïnvloeden. Zo krijg je meer inzicht in hoe leren in het brein werkt en meer specifiek hoe jouw eigen brein denkt, werkt en leert.

Met behulp van deze inzichten gaan we aan de slag met problemen zoals schooltrauma’s, blokkades, faalangst en andere moeilijkheden.  

Onze werkwijze

Naast het inzicht geven in de werking van het eigen brein, is ervaring opdoen een heel belangrijk onderdeel. Het kan hierbij gaan om allerlei verschillende vaardigheden. Van concrete studievaardigheden zoals plannen tot vaardig worden in het omgaan met saaiheid. Samen met jou kijken we welke vaardigheden voor jou bruikbaar en handig zijn en hoe we die het beste kunnen aanleren en implementeren.

Tot slot kunnen we inhoudelijk met je meedenken over onderwijs. Dit kan inhoudelijke uitleg over een vak betekenen, maar ook meedenken over alternatieve invulling op weg naar een diploma. Samen met jouw bepalen we jouw richting en krijgen we jouw toekomst in beeld!

Ons aanbod

Voor elke jongere, en dus ook voor jou, maken we dus een maatwerkpakket dat bij jou als persoon en jouw hulpvraag of ondersteuningsbehoeften past.
Hierbij wordt een combinatie gemaakt uit de volgende ingrediënten.

Individuele ondersteuning

In eerste instantie gericht op persoonlijke ontwikkeling en breinbegrip. Je hebt minimaal een uur begeleiding, waar je leren gaat begrijpen en je eigen brein gaat gebruiken. Hier krijg je ook hulp bij het in kaart brengen van jouw toekomst. 

Begeleide werkplek

Er is een plek waar je zelfstandig aan het werk kan. Hier is altijd iemand van ons team aanwezig  die kan helpen met opstarten, kan ondersteunen met het maken van planningen, kan ondersteunen bij frustraties, beschikbaar is als praatpaal, en eenvoudige vragen kan beantwoorden.

Inhoudelijke begeleiding

Hierbij bieden we begeleiding op vakinhoudelijk gebied, wel aangepast aan de specifieke leerbehoeften van HB jongeren (topdown aanpak, veel ruimte voor autonomie).

Wil je meer weten?

Ervaar jij problemen rondom hoogbegaafdheid? En heb je meer vragen over onze begeleiding, onze activiteiten? Of vind je het misschien prettig om ons alvast gesproken te hebben voordat je je aanmeldt? Stel je vraag via ons contactformulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.