Jongeren

Onze begeleiding

Jij staat centraal in jouw begeleidingstraject. Wat wil je graag? En welke stappen zijn hiervoor nodig? Wanneer je het even niet weet, zijn wij er voor je om samen te kijken wat er nodig is.

Dit bieden wij jou

Wij bieden begeleiding die gericht is op het leren omgaan met wie je bent. (Hoog)begaafdheid speelt hierin een rol. Binnen de begeleiding is er aandacht voor wat jij hierin nodig hebt. Is dat meer kennis over hoogbegaafdheid in relatie tot jezelf? Of juist in relatie tot jouw omgeving? We stemmen de begeleiding in een overleg met jou af.

Programma

Ons programma bestaat uit verschillende activiteiten. Er is ruimte voor creativiteit bijvoorbeeld door aan de slag te gaan in het atelier. Maar denk ook aan improvisatietheater of thaiboxles. Je kunt deelnemen aan de verschillende activiteiten op het programma, vaak is dit in kleine groepjes. Je kijkt wat je leuk vindt en ook naar wat je wilt leren.

Trajectbegeleiding

Iedere jongere heeft een eigen trajectbegeleider. Dit is een soort mentor die je gedurende het traject begeleidt. Je trajectbegeleider helpt je bij de kennismaking, is je vaste aanspreekpunt en kijkt met je waar je aan wilt werken en hoe je dag en week er bij Feniks uit gaat zien.

Soms kan de trajectbegeleider je inhoudelijk helpen en ook in het proces in de communicatie met andere betrokkenen, zoals je ouders en de gemeente.

Groepsbegeleiding

De activerende groepsbegeleiding heeft een stimulerend karakter als het gaat om het oefenen met sociale vaardigheden, maar ook in het ondernemen van activiteiten.

Daarnaast is er ruimte voor ontspanning bijvoorbeeld door met elkaar te kletsen, een boek te lezen, een spel te doen of in beweging te komen bij een potje voetbal.

“Bij Feniks ontwikkelingsbegeleiding kon ik echt mezelf zijn, dit gaf me ruimte en rust en dat voelde erg prettig voor mij. Vooral het vinden van een goed ritme was een uitdaging. Dit zal altijd zo blijven maar ik weet nu wel beter hoe ik ermee om kan gaan.”

"Roos"

Kom je sfeer proeven?

We organiseren regelmatig een OPEN MIDDAG. Proef de sfeer, ontmoet ons team en andere jongeren en bekijk onze locatie. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen aan onze begeleiders.