Jongeren

Zo ziet onze begeleiding eruit voor jou.

Dit bieden wij jou

Wij bieden begeleiding die gericht is op het leren omgaan met wie je bent. (Hoog)begaafdheid speelt hierin een rol.

Binnen de begeleiding is er aandacht voor wat jij hierin nodig hebt. Is dat meer kennis over hoogbegaafdheid in relatie tot jezelf? Of juist in relatie tot jouw omgeving?

We stemmen de begeleiding in een maatwerktraject met jou af.

Groepsbegeleiding

De activerende groepsbegeleiding is erop gericht om nieuwe vaardigheden te ontdekken en te ontplooien. Leren vanuit een veilige setting staat centraal.

De activerende groepsbegeleiding heeft een stimulerend karakter als het gaat om het oefenen met sociale vaardigheden, maar ook om te oefenen met executieve vaardigheden,  het leren herkennen van eigen talenten en samenwerken.

Programma

Ons programma bestaat uit verschillende activiteiten. Er is ruimte voor creativiteit bijvoorbeeld door aan de slag te gaan in het atelier. Maar denk ook aan improviatietheater of thaiboxles. 

De invulling van het programma en de activiteiten zijn onderdeel van jouw traject. Dit is deels zelfstandig en ook samen met andere jongeren uit de groep. 

Trajectbegeleiding

Iedere jongere heeft een eigen trajectbegeleider. Deze begeleidt de jongere om te herstellen, zelfvertrouwen op te bouwen en de eigen talentontwikkeling vorm te geven.

Samen met de trajectbegeleider stelt de jongere een eigen dag- of weekprogramma samen uit ons aanbod. De trajectbegeleider staat onder supervisie van onze zorgcoördinatoren. 

De regie leggen we bij jou. Jij staat centraal in jouw begeleidingstraject. Wat wil je graag? En welke stappen zijn hiervoor nodig? Wanneer je het even niet weet, zijn wij er voor je om samen te kijken wat er nodig is.

“Bij Feniks ontwikkelingsbegeleiding kon ik tenminste echt mezelf zijn, dit gaf me ruimte en rust en dat voelde erg prettig voor mij. Vooral het vinden van een goed ritme was een uitdaging. Dit zal altijd zo blijven maar ik weet nu wel beter hoe ik ermee om kan gaan.”

"Roos"

“Bij Feniks ontwikkelingsbegeleiding kon ik tenminste echt mezelf zijn, dit gaf me ruimte en rust en dat voelde erg prettig voor mij. Vooral het vinden van een goed ritme was een uitdaging. Dit zal altijd zo blijven maar ik weet nu wel beter hoe ik ermee om kan gaan.”

"Roos"

Jouw begeleidingstraject 

Kennismaken

Tijd om aan elkaar te wennen. Kennismaken met ons team (en wij met jou) en de jongeren in de groep. We werken aan het creëren van structuur en activatie.

Je kunt bij ons werken aan sociale vaardigheden, probleemoplossend vermogen, een positief zelfbeeld en het verder ontwikkelen van jouw talenten.

Programma

Vanuit de veilige omgeving gaan werken aan jouw doelen. En bekijken we samen wat voor jou het fijnste werkt. Dit doe je deels zelf en samen met andere jongeren uit jouw peergroep.

Op onze locatie bieden wij een veilige omgeving waar gelijkgestemden en activerende activiteiten een grote rol spelen.

 

Uitstroom

Wanneer een je de vaardigheden en kwalificaties hebt ontwikkeld en behaald om de volgende stap te kunnen zetten, stroom je uit bij Feniks Ontwikkelingsbegeleiding.

Waar het nodig is, bieden we nazorgtrajecten of een langzame afbouw. We zorgen voor een warme overdracht naar een volgende plek, zodat wat je hebt opgebouwd goed geborgd wordt.